Nordic ESERO - Arduino, Grunnkurs programmering - Trondheim

Etterutdanning

Kursbeskrivelse: NAROM samarbeider med Skolelaboratoriet ved NTNU og Den europeiske... vis hele teksten

Kursbeskrivelse:

NAROM samarbeider med Skolelaboratoriet ved NTNU og Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) for å arrangere kurs for videregående skole, elever og lærere.

Målet med kurset er å lære grunnleggende kommandoer for avlesning av enkle sensorer (f.eks. brytere, temperatur, lys …) og styring av aktuatorer (f.eks. lyd, lys …). For å bli i stand til dette må man også lære om programstrukturer og de viktigste kommandoene (se kursets nettside for mer informasjon).

Kurset er ment som et introduksjonskurs i programmering for lærere som skal delta på CanSat-kurset 10. og 11. september, men egner seg også som et selvstendig grunnkurs i programmering av Arduino. Kurset er åpent for alle interesserte, men de som også skal delta på det påfølgende CanSat-kurset vil ha førsteprioritet.

Nettside for kurset

  • Trondheim
  • 9. september
  • Påmeldingsfrist: 27. august
  • Meld på

Nordic ESERO - CanSat for nordiske lærere - Trondheim

Etterutdanning

Cansat er et læringsprosjekt som går ut på å konstruere og bygge en liten satellittmodul... vis hele teksten

Cansat er et læringsprosjekt som går ut på å konstruere og bygge en liten satellittmodul (sonde) og som er relativt billig for skolene å gjennomføre. Man kan selv velge hvor mye man vil gjøre ut av det og hvor mye tid man vil bruke, og det gir elevene mulighet til å ha ansvaret for et prosjekt, sette opp budsjett, lage mekaniske og elektroniske løsninger og programmere elektronikken. Selve hjertet i satellittmodulen består av et elektronikk-kort med mikrokontroller (Arduino) som er enkel å programmere og er laget bl.a. for å lære elever programmering. Utfordringen for elevene er å holde seg innenfor kostnadsrammer og begrensninger i tidsbruk, vekt og ikke minst volum siden satellittmodulen skal bygges inn i en 0,33 liters brusboks (CanSat).

CanSat’en skal kunne slippes fra en rakett, en drone eller en ballong, og sveve tilbake til bakken i fallskjerm. På vei ned skal den gjøre ulike målinger som sendes til en bakkestasjon. En CanSat inneholder instrumenter, strømforsyning, databehandlingsenhet og kommunikasjonssystem som i virkelige satellitter. Les mer om CanSat-konseptet og tilgjengelige undervisningsressurser her.

CanSat er blitt et internasjonalt vellykket konsept som tilbyr studenter og elever et spennende og lærerikt "rom-prosjekt", for å skape økt interesse for realfagene og teknologi. Konseptet passer godt inn i faget Teknologi og forskningslære i den videregående skolen og valgfagene Teknologi i praksis, Programmering og Forskning i praksis i ungdomsskolen.

Nettside for kurset

  • Trondheim, NTNU
  • 10.—11. september
  • Påmeldingsfrist: 27. august
  • Meld på