Nordic ESERO - Arduino, Grunnkurs programmering - Andøya

Etterutdanning

Kursbeskrivelse Tid og sted: mandag 14. september kl. 0830 – 1600. NAROM, Andøya Space... vis hele teksten

Kursbeskrivelse

Tid og sted: mandag 14. september kl. 0830 – 1600. NAROM, Andøya Space Center.

Reisekostnader: Man må selv bestille og betale reise, men man kan i etterkant av kurset søke om 50% reisestøtte (maks 2000 NOK).

Påmelding: https://www.skolelab.no/adminside/kurs/?kurs_id=1434
Frist for påmelding: 19. aug. 2020

Kursbeskrivelse: NAROM samarbeider med Skolelaboratoriet ved NTNU og Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) for å arrangere kurs for videregående skole, elever og lærere.

Kurset er ment som et introduksjonskurs i programmering for lærere som skal delta på CanSat-kurset 15. og 16. september, men egner seg også som et selvstendig grunnkurs i programmering av Arduino. Kurset er åpent for alle interesserte, men de som også skal delta på det påfølgende CanSat-kurset vil ha førsteprioritet.

Overordnet læringsutbytte: Målet med kurset er gi lærere en generell innføring i programmering av Arduino med tanke på å ta det i bruk i egen undervisning. Under kurset lærer man grunnleggende kommandoer for avlesning av enkle sensorer og styring av aktuatorer. For å bli i stand til dette må man også lære om programstrukturer og de viktigste kommandoene.

For mer informasjon se nettsiden:
https://www.narom.no/kurs/?event_id=590&lang=no

Kursholdere: Odd-Einar Cederval Nervik, NAROM og Nils Kr. Rossing Skolelaboratoriet ved NTNU

Ved spørsmål om kurset vennligst ta kontakt med Nils.rossing@ntnu.no

Nettside for kurset

  • Andøya
  • 14. september
  • Påmeldingsfrist: 19. august
  • Meld på

Nordic ESERO - CanSat for Nordiske lærere - Andøya

Etterutdanning

Kursomtale Tid og sted: Tirsdag 15. september kl. 0830 til onsdag 16. september kl. 1500... vis hele teksten

Kursomtale
Tid og sted: Tirsdag 15. september kl. 0830 til onsdag 16. september kl. 1500 NAROM, Andøya Space Center.

Reisekostnader: Man må selv bestille og betale reise, men man kan i etterkant av kurset søke om 50% reisestøtte (maks 2000 NOK).

Påmelding: https://www.skolelab.no/adminside/kurs/?kurs_id=1435
Frist for påmelding: 19. aug. 2020

Kursomtale:
NAROM samarbeider med Skolelaboratoriet ved NTNU og Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA) for å arrangere kurs for videregående skole, elever og lærere. Cansat er et læringsprosjekt som går ut på å konstruere og bygge en liten satellittmodul (sonde). I løpet av prosjektet får elevene ansvar for å sette opp budsjett, lage mekaniske og elektroniske løsninger, bygge og programmere elektronikk. Selve hjertet i satellittmodulen består av et elektronikk-kort med en Arduinokompatibel mikrokontroller som er enkel å programmere. Utfordringen er å holde seg innenfor kostnadsrammer og begrensninger i tidsbruk, vekt og ikke minst volum siden satellittmodulen skal bygges inn i en 0,33 liters brusboks (CanSat). CanSat'en skal kunne slippes fra en rakett, en drone eller en ballong, og sveve tilbake til bakken i fallskjerm. På vei ned skal den gjøre ulike målinger som sendes til en bakkestasjon. En CanSat inneholder instrumenter, strømforsyning, databehandlingsenhet og kommunikasjonssystem som i virkelige satellitter.
CanSat er blitt et internasjonalt vellykket konsept og tilbyr studenter og elever et spennende og lærerikt "rom-prosjekt", for å skape økt interesse for realfagene og teknologi. Konseptet passer godt inn i faget Teknologi og forskningslære i den videregående skolen og valgfagene Teknologi i praksis, Programmering og Forskning i praksis i ungdomsskolen.

Dersom du ønsker litt repetisjon av programmering av Arduino, vurder å delta på Nordic ESERO - Arduino, Grunnkurs programmering mandag 14. september.

Kursholdere: Bente Jensen og Odd-Einar Cederval Nervik, NAROM og Nils Kr. Rossing Skolelaboratoriet ved NTNU.

Spørsmål om kurset kan rettes til Bente@narom.no eller Nils.rossing@ntnu.no

Nettside for kurset

  • Andøya
  • 15.—16. september
  • Påmeldingsfrist: 19. august
  • Meld på